Alhamdulillah, dah masuk 2nd Week

9:24:00 AM Aliza 2 Comments

Minggu ni kak long sekolah dah masuk minggu kedua. minggu pertama agak kelamklibut sket keadaan ibu dan papa. tapi masuk minggu kedua semuanya sudah kembali ke paras normal kekekeke.. cuma hari2 kak long balik sekolah, kasut mesi kotor sebab ujan. naik bas dari sekolah agama ke nurseri pun kak long dah pandai, ibu tak payah tunggu kat tepi bustop dah. cuma hari-hari kak long masih perlu diingatkan dengan pesanan wajib dari penaja "kak long, ingat! jangan ikut orang yang kenal atau tak kenal, jangan ikut makcik, pakcik, abang, kakak, adik, atuk, nenek .. sesiapa pun selain makcik Mai bas dan cikgu nurseri" dan seperti biasa jawapannya "ok, faham".
inilah sekolah kak long petang semalam baru amik, mendung ajer

ibu tengah sibuk mencari mana anak ibu.. tak nampak, terlalu ramai. tak heranlah kalau dalam situasi begini ramai budak yang hilang

masih mencari, di mana kak long

Tetiba dia muncul

kekekekeke... hari ni kak long makan nasi lemak dan kuih, 1st time wit belanja habis


za: dulu sekolah selalu buli adik, minta wit belanja kekekekeke

2 comments:

eLYies said...

as salam perkenalan.

seronok kan tengok anak sekolah..lagi2 dia dah ok ke sekolah...

za reesya said...

wsla. salam perkenalan. sonok.. ibu dia yg terlebih excited, sampai kena marah ngan papa dia huhuhu.. dia dah ok .... cuma kesian sebab hari2 nampak letih bila balik sekolah... bila time nak wat homework banyaklah alasan dia tu

Google+ Followers

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...