22 August, 2017

On 8:58:00 AM by Aliza in , , , , ,    No comments
Sabtu Ahad, dok terperuk kat rumah sebab minggu ni takde kelas. ibu sajalah yang takde kelas, abe lias ada je kelasnya. masuk hari ahad, rasa miong kepala. terus ajak abe lias p makan Cheese naan. dia tanya nak makan kat mana, saya cakap makan kat tempat biasa, mamak depan kedai tu. 

Jawapannya malas p makan kat situ sebab staf dia selalu lepak situ. Makanya saya cakap, p seksyen 8 tu lah... roger and out!!!

Alhamdulillah, parking senang dan orang kat kedai pun tak ramai sangat. Masuk je terus dapat tempat duduk. Ingat macam kedai mamak biasa, dorang yang akan ambil pesanan, rupanya dia kasi menu, kita tulis.. kononnya macam layan sendiri. Apa lagi tulislah.


Kedainya betul-betul depan jalan raya besar kat seksyen 8 tu.
Dekat je dengan Mc Donald Bangi dan PKNS, Bangi.

Cantik je kejadiannya. Seingat saya, saya pesan Cheese Naan Biasa saja.
tapi mak oiii banyaknya cheese.

Nampak tu. kami kongsi berdua.
Budak2 pesan Cheese Naan biasa, mak pak pesan Garlic Cheese Naan.

Nampak tu... nampak tu...
Abe lias cakap, gemoklahhhhh

Tu tepung dia, bila nengok besarnya..
Padanlah dengan rega dia. tapi tak leh makan hari-hari mau kopak poket.
Pastu satgi ada yang tak larat nak jalan sebab perut dah labuh.

Kesudahan ceritanya bila dapat bil, lagi RM5 cukuplah jumlahnya RM50. pelik gak, awat bapak mahal. La haiiii, rupanya saya tersalah tulis kod, terambil Extra Chees Naan. Patutnya lelehan cheese tu agak melampau batas. ahahahahahaha... apa-apapun, alhamdulillah sebab dapat makan... Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah kasi.



#za:hidup kena senantiasa berterima kasih.

17 August, 2017

On 12:43:00 PM by Aliza in , , , ,    No comments
Bismillahirrohmanirrohim.
Alhamdulillah, tahun ni berpeluang lagi sambut ulang tahun kelahiran Incik Bos. Ok, kejutan menjadi juga, cuma macam biasa abe lias buat muka toye... huh! Orang lain kali, buat-buatlah pengsan ke.. melompat ke sebab terkejut. hahahahaha

Oklah, tahun ni bawa semua p makan. kali ni saya pilih Restoran Denali & Pinnacles the Wanderer's Cafe.  Ok, not bad servis. Stafnya memang banyak membantu dan sangat sporting. Alhamdulillah. cuma sang ibu tak sempat nak amik video tiup lilin yang macam bunga api tu ahahahahahah.

Malas nak citer panjang sebenarnya sebab raya aura untuk menulis tu belum datang. tapi korang yang area bangi kalau nak try servis dan bantuan Denali & Pinnacles the Wanderer's Cafe ni... boleh la p. Tak jauh pun, di Seksyen 3, Bandar Baru Bangi saja. Ni saya tepek nombor telefon sekali, 03-8912 5936.

Hadiah untuk abe lias? hahahahahah biarlah rahsia.... alaa rezeki untuk bernafas yang allah kasi ni, rezeki untuk makan yang Allah kasi dah kira hadiah lah tu.. insha Allah, tahun depan ada rezeki kita sambut lagi ye. Love You So Much abang. Semoga sihat selalu, panjang umur, murah rezeki, di beri kekayaan dunia dan akhirat, diberi kejayaan dalam setiap pekerjaan yang baik dan yang penting semoga terus istiqomah dengan apa saja urusan yang diperintahkan Allah.


Jauh di termenung.

lupa nak cakap, cup kek ni oder dengan member opis.
Amy... alhamdulillah kena dengan tekak.

Dah besar budak ni ye...
On 10:37:00 AM by Aliza in , ,    No comments
Bismillahirrohmanirrohim. Alhamdulillah, tahun ni dah bertahun-tahun hidup di bumi Allah ni. Hari tuanya sebenarnya dah lama dah.. berbulan dah. Cuma nak cerita dapat cekelat tanda ingatan dari Kelab Kakitangan kat opis. perghhh.... terharu....

jom makan cekelat. terima kasih untuk segalanya

10 August, 2017

On 3:20:00 PM by Aliza in ,    No comments




Abu Hurairah meriwayatkan

"Aku tidak pernah melihat apa pun yang lebih indah dari Rasulullah SAW, seolah-olah matahari beredar di wajahnya. Aku tidak juga pernah melihat seorang yang jalannya laju lebih dari Rasulullah SAW seolah-olah bumi terlipat di tumitnya. Sungguh kami memaksa diri untuk berjalan laju dan beliau tidak peduli dengan rasa lelah kami” {Hadi Riwayat oleh At-Tarmizi, Ibnu Saad dan Ahmad dan Abu Syaikh}

Sayidina Ali juga pernah meriwayatkan

"Bahawa apabila Rasulullah SAW berjalan bergoyang badannya seperti menuruni anak bukit” {Hadis Riwayat oleh At-Tarmizi dan Hakim}





Aisyah meriwayatkan

"Rasulullah SAW suka mendahulukan anggota tubuh yang kanan ketika bersuci (taharah, menyikat rambut dan memakai selipar atau kasut).” {Riwayat oleh At-Tarmizi, Bukhari, Muslim, Abu Dawud, Ibnu Majah dan Ahmad}





Salam rindu hanya buatmu Ya Rasulullah.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ




#Sumber: Buku Biografi Agung Rasulullah SAW. (terbitan mustread), http://www.tamadunislam.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...