photo header2-1.png

Semester 3 punya hasil

0
COMMENTS
Yeeyyyy.... dah masuk semester 4. lagi berapa sem erk.. rasa tak sabar pulak nak abis belajar. nanti boleh sambung buat master pulak ahahahahaha... 

Alhamdulillah, result sem 3 tak begitu menghampakan, walaupun pada awal semester saya rasa begitu down untuk terus belajar. saya rasa macam tak boleh nak tanggung semuanya. saya rasa begitu penat belajar dengan tugasan yang begitu banyak. alahai....

Akhirnya, result exam membuahkan hasil. walau tak dapat 4 flat, tapi alhamdulillah, boleh teruskan pengajian. Welcome tu semester 4 ahahahahahaha



nampak tak? nampak tak? ahahahahaha... saya nak hadiah!!!!


#kalau saya usaha lebih lagi, mungkin saya boleh dapat lebih banyak lagi

Taman Desaria Nilai - Kawan lama

0
COMMENTS
Assalamualaikum. selamat hari jumaat. perghhh dah lama terperam gambar ni. tak dan la nak post... apatah lagi nak taip cerita panjang-panjang. ahahaha

sebenarnya ceritanya sepatutnya keluar sekali dengan entry tasik kenyir tu. Tapi tak sempatlahhhhh...
ok ok meh nak cerita. masa g kenyir kami singgah Kuala Terengganu semalam. dah alang-alang kan. dan saya setiap kali g Terengganu hati tu memang berhajat besar nak jumpa kawan lama aka jiran lama masa duduk kat Desaria Nilai dulu. last jumpa dia tahun 2011 kot, saya pun dah ingat-ingat lupa. Alhamdulillah, hajat saya kesampaian juga.

Kebetulan saya mendapat berita ayah Jue meninggal masa saya datang ke sana, saya pun usaa juga pujuk incik suami untuk ziarah Jue dan keluarga. walaupun sesat barat, alhamdulillah jumpa juga kami.



tu Naim, sebaya Batrisyia. dah bujang anak teruna ni. tak berubah mukanya.

Dulu Jue ni lah tempat saya bercerita tentang
suka duka hidup yang kekadang rasa macam nak mati je. 

Nampaknya Jue dah advance dari saya.
saya masih kekal 2 orang anak. Jue dah nak masuk 3 orang.
semoga semuanya selamat dan baik-baik belaka.

Ok jue, selesai entri pasal gambar kita ahahahaha... anyway, ko kawan yang rapat dengan aku dulu. apa-apa hal aku cari ko. apa-apa hal aku minta tolong kat ko, apa-apa hal aku nangis kat ko... ko baik semoga segala kebaikan ko tu Allah balas dengan kebaikan juga. aku rindu nak borak .. nak ketawa2 dengan ko macam dulu....



#kenangan tu boleh menjadi pahit dan boleh menjadi manis.

Tasik Kenyir

0
COMMENTS
Ok, mari kita berborak, sembang-sembang, cerita-cerita. Dah lama tak berblog. Bz lah mak. 

Minggu lepas sempena cuti sekolah saya dan family ikut trip bercuti ke Tasik Kenyir family incik suami. Dah lama sebenarnya saya dan keluarga kecil kami tak join aktiviti keluaga belah incik suami. Bukan tak nak join, tapi sebab bz dan masa tidak sesuai. Anak-anak nak periksa, mak sekolah, mak nak periksa. Ahahahahaha. Jom kita nengok apa yang ada kat kenyir ni. 

Usai saja kak Long tuisyen, dalam jam 11.30 kami gerak ke kenyir. Sebelum tu semua pakat tunggu kat petrol pam kat tol gombak. Nak konvoilah kononnya. Ahahahaha...  Jadi sebab nak konvoi maka yang sampai awal kena tunggulah kami yang lambat ni. Sampai je kat tempat yang dijanji, 4 biji kereta trus zasss....  Perghhh menguji betul berkonvoi beramai-ramai ni ahahahaha. 

Dalam jam 6.30 pagi kami sampai pekan apa ntah namanya, solat subuh,  sarapan bagai. Saya ni macam biasa memang bukan jenis makan berat awal-awal subuhnya, tapi kat kedai tu yang ada cuma nasi lemak, nasi minyak dan as usual nasi dagang. Failed betullah, rasa nak mogok je. Mencari juga kot-kot ada kuih ke hapa...  Illek...  Maka redha jelah mak telan nasi minyak sebab takut lapar kan. 



Pepagi Sarapan Kat sini. ni orang ngah sibuk buka pasar tadi...
ehh kalau kat sabah Tamu 


Usai je makan, perjalanan harus diteruskan ahahaha, power tak ayat. Dekat 2 jam kot baru betul-betul sampai kat jeti Kenyir. Wallah....  Banyak bot sebenarnya, dan banyak juga kereta yang pakir. Mujur ada pakir biar pun ntah selamat ke tak. 

Angkat Barang Dulu yer


Sebelum terbang  berlayar amik gambar dulu yer.
inilah family besar incik booos


Belum naik bot mak dah mula rasa goyang. Adoiiii....  Lagi satu hal yang spoiled. Ahahaha. Ok not bad botnya, ada 2 tingkat.  Tingkat bawah ada hall, dapur dan 🚽. Ada tv tu, astrox pun ada tapi tak berfungsi ahahaha. Rasa tertipu pula. Tingkat atas semuanya bilik. Ada 6 bilik semuanya, ada tilam dan bantal. Selesa lah juga bilik biarpun takde kunci. Bila nampak bilik apa lagi, mak pun coverlah tidur, sebab sepanjang perjalanan malam tu memang tak nyenyak tidurnya. Tapi ya rabbi...  Panasnya. Takde kipas ko... 

Tapi disebabkan mata yang begitu mengantuk, maka mak pun tertidur tanpa menghulur bantuan kat orang-orang di bawah untuk masak. Ahahahaha..  Saya memang surrender dalam bab masak memasak ni sebab saya memang x sebat memasak tambah pula saya memang x suka masak. Nasiblah... 

Nampak tak air terjun tu? nampak tak?
cantik sangat pemandangan dia kan.

Agak-agak segar sikit mata tu, solat pastu layan orang memancing. Cis, langsung takde ikan. Hampeh. Rasa macam buang duit pula. Lebih kurang dalam 2 jam lebih perjalanan, kami sampai kat kawasan air terjun. Waaahhh cantiknya. Saya memang tabik spring la.. Memang cantik. Sesiapa yang berminat pada keindahan alam semula jadi, saya rasa ini tempat yang sesuai. 

Hari kedua kat atas air, dah mula rasa bosan sebab line telefon takde. kalau ada pun macam nyawa-nyawa ikan jer. Kalau korang nak tau, pepagi nya sejuk ya rabbi.... dah la takde selimut. jenuh menggagau kain nak buat selimut ahahahaha..... jadi sila ingat pesanan penaja ye, kalau nak ke sini sila bawa baju, tuala dan selimut ahahahahaha.


ini aktiviti sebelum balik. terjun tasik berendam.
disebabkan saya ni penakut air... makanya saya statik je kat situ.

joran yang banyak tangkap ikan apa erk...
alamak dah lupa. manis ikannya


Dorang ni pula naik bot nak ke kawasan air terjun
Siap, jom balik

Akhirnya selesai sudah percutian kat tengah-tengah Tasik Kenyir. 2 hari 1 malam punya trip. ok boleh la dari takde trip ni, nak kata best sangat takdelah... sedang-sedang gitu. mungkin sebab saya tak berapa minat kot dengan aktiviti bot-bot ni, makanya saya bagi 2 bintang jer untuk percutian kali ni. ahahahahahaha.... bosan aihhhhh..... wakakakakaka...  lepas ni nak panjat gunung lah....

saya takde no. telefon orang bot ni tau, kalau korang nak try... nengoklah kat gambar tu.. ada kot nombor fonnya. kalau tak pun, apa susah incik google kan ada. ok kawan-kawan, selamat bekerja semula.


#jangan terlalu menunjukkan kebahagiaan kita sedangkan masih ada yang kurang bernasib baik untuk berasa bahagia.

PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.