03 October, 2017

On 9:07:00 AM by Aliza in , ,    No comments
Bismillahirrahmanirrahim.
Entri terperuk lama, nyaris jadi pekasam. kalau jadi pekasam ok juga, ada juga gunanya. kalau entri jadi pekasam apakah kejadiannya. 

meh nak kongsi. Saya kan, kalau makan nasi menu sup tulang, mesti kena pandai cari lawannya, supaya sesi makan-makan tu menjadi hebat. selalunya saya akan kawinkan sup tulang ni dengan sambal belacan, belacan sabah hokay  ikan masin perah limau, dan ulam-ulam. peghhhh... kalau ada telur dadar pun ok juga. Tapi rasanya kombinasi keempat-empat menu ni pada kami anak beranak memang dah boleh buat peluh merecik hahahahha. 

meh kongsi, korang kalau makan sup tulang apa lawannya? boleh saya try nanti, mana tau lagi power.


nampak tu..nampak tu

sup tulang ni, tabur daun sup, daun bawang banyak2.. baru harum

sambal belacan, kalau kak long Batrisyia yang tumbuk
memang aumm

ni antara ulam-ulam yang kami makan

ini paling win. ikan masin beli dari sabah. sebungkus RM1 sahaja.
sebungkus tu ada dalam 4-5 ekor

Ok, selamat menjamu mata. jangan lupa kongsi tau, korang makan sup tulang lawan dengan apa...


#perutkenyangsenanghati

22 August, 2017

On 8:58:00 AM by Aliza in , , , , ,    No comments
Sabtu Ahad, dok terperuk kat rumah sebab minggu ni takde kelas. ibu sajalah yang takde kelas, abe lias ada je kelasnya. masuk hari ahad, rasa miong kepala. terus ajak abe lias p makan Cheese naan. dia tanya nak makan kat mana, saya cakap makan kat tempat biasa, mamak depan kedai tu. 

Jawapannya malas p makan kat situ sebab staf dia selalu lepak situ. Makanya saya cakap, p seksyen 8 tu lah... roger and out!!!

Alhamdulillah, parking senang dan orang kat kedai pun tak ramai sangat. Masuk je terus dapat tempat duduk. Ingat macam kedai mamak biasa, dorang yang akan ambil pesanan, rupanya dia kasi menu, kita tulis.. kononnya macam layan sendiri. Apa lagi tulislah.


Kedainya betul-betul depan jalan raya besar kat seksyen 8 tu.
Dekat je dengan Mc Donald Bangi dan PKNS, Bangi.

Cantik je kejadiannya. Seingat saya, saya pesan Cheese Naan Biasa saja.
tapi mak oiii banyaknya cheese.

Nampak tu. kami kongsi berdua.
Budak2 pesan Cheese Naan biasa, mak pak pesan Garlic Cheese Naan.

Nampak tu... nampak tu...
Abe lias cakap, gemoklahhhhh

Tu tepung dia, bila nengok besarnya..
Padanlah dengan rega dia. tapi tak leh makan hari-hari mau kopak poket.
Pastu satgi ada yang tak larat nak jalan sebab perut dah labuh.

Kesudahan ceritanya bila dapat bil, lagi RM5 cukuplah jumlahnya RM50. pelik gak, awat bapak mahal. La haiiii, rupanya saya tersalah tulis kod, terambil Extra Chees Naan. Patutnya lelehan cheese tu agak melampau batas. ahahahahahaha... apa-apapun, alhamdulillah sebab dapat makan... Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah kasi.



#za:hidup kena senantiasa berterima kasih.

17 August, 2017

On 12:43:00 PM by Aliza in , , , ,    No comments
Bismillahirrohmanirrohim.
Alhamdulillah, tahun ni berpeluang lagi sambut ulang tahun kelahiran Incik Bos. Ok, kejutan menjadi juga, cuma macam biasa abe lias buat muka toye... huh! Orang lain kali, buat-buatlah pengsan ke.. melompat ke sebab terkejut. hahahahaha

Oklah, tahun ni bawa semua p makan. kali ni saya pilih Restoran Denali & Pinnacles the Wanderer's Cafe.  Ok, not bad servis. Stafnya memang banyak membantu dan sangat sporting. Alhamdulillah. cuma sang ibu tak sempat nak amik video tiup lilin yang macam bunga api tu ahahahahahah.

Malas nak citer panjang sebenarnya sebab raya aura untuk menulis tu belum datang. tapi korang yang area bangi kalau nak try servis dan bantuan Denali & Pinnacles the Wanderer's Cafe ni... boleh la p. Tak jauh pun, di Seksyen 3, Bandar Baru Bangi saja. Ni saya tepek nombor telefon sekali, 03-8912 5936.

Hadiah untuk abe lias? hahahahahah biarlah rahsia.... alaa rezeki untuk bernafas yang allah kasi ni, rezeki untuk makan yang Allah kasi dah kira hadiah lah tu.. insha Allah, tahun depan ada rezeki kita sambut lagi ye. Love You So Much abang. Semoga sihat selalu, panjang umur, murah rezeki, di beri kekayaan dunia dan akhirat, diberi kejayaan dalam setiap pekerjaan yang baik dan yang penting semoga terus istiqomah dengan apa saja urusan yang diperintahkan Allah.


Jauh di termenung.

lupa nak cakap, cup kek ni oder dengan member opis.
Amy... alhamdulillah kena dengan tekak.

Dah besar budak ni ye...
On 10:37:00 AM by Aliza in , ,    No comments
Bismillahirrohmanirrohim. Alhamdulillah, tahun ni dah bertahun-tahun hidup di bumi Allah ni. Hari tuanya sebenarnya dah lama dah.. berbulan dah. Cuma nak cerita dapat cekelat tanda ingatan dari Kelab Kakitangan kat opis. perghhh.... terharu....

jom makan cekelat. terima kasih untuk segalanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...