31 August, 2009

On 8:03:00 AM by Aliza in
Salam semua dan selamat berpuasa. Aku pepagi ni nak bercerita sket apa yang jadi semalam. semalam Wuddah CD Bamboo baru sampai. aku agak teruja sebab tak pernah guna CD bamboo dan tak tau apa kelebihannya. jadi masa hb ku dengan membernya tengah kira-kira CD aku cilok satu CD Bamboo Velcro. Jadi apa lagi aku amiklah gambarnya untuk dikongsi dengan korang.

inilah cdnya, terlalu lembut. Aku adalah antar ibu yang suka mengumpul pelbagai jenis CD, dan aku bagi 5 bintang untuk CD bamboo ni, aku puas hati sangat.


Butangnya pulak sama warna dengan warna fabriknya, setakat nih aku belum ada lagi cd yang buttonnya sama warna dengan fabrik, nice. ni salah satu warna yang ada. kalau korang rasa-rasa berminat leh masuk www.awrastore.com


ini pulak bahagian pelekatnya, besar dan aku yakin adik tak boleh cabut, jahitan untuk pelekatnyapun kemas.


Bahagian pelekatnya pula boleh diedjust seminima yang boleh, pelekatnya pulak boleh ditindih.


ini plak brand Wudda'h

ok , tadi aku dah bercerita tentang cd bamboo Wudda'h yang sampai semalam. sekang aku nak bercerita apa itu bamboo. korang mesti macam aku juga, ramai tak tahu apa itu bamboo dan apa fungsinya. semua ni hasil kajianku dalam beberapa hari ni hehehehehe, yerlah sebab aku nak tau juga apa keistimewaannya sampai orang boleh jual mahal.

Bamboo Cloth Diapers - lampin... lembut seperti sutera, mewah dan eko mesra

Bamboo Cloth Diapers adalah sehelai lampin yang mengandungi 4 lapisan fabrik Bamboo yang penuh dengan kelembutan dan cantik. Anda akan jatuh cinta dengan ini fabrik yang cantik dan selembut sutera. Menyerap lebih daripada kapas, sehelai Bamboo Cloth Diapers adalah pemadanan tipis dan lebih selesa untuk bayi tanpa memerlukan kita membuat tambahan insert. Satu pilihan ekonomi, saiz Wudda’h Bamboo Cloth Diapers boleh menampung sehingga berat 15kg, agak sesuai untuk jangkamasa panjang.

Bamboo??

Ya – Bamboo ! Bamboo adalah satu gentian yang eko mesra (mesra alam). Bamboo adalah satu sumber yang sentiasa diperbaharui dengan satu kitaran pertumbuhan yang amat pendek. Ia seperti sebuah kilang sangat banyak, tumbuh dengan cepat dan dengan mudah. Yang menariknya ,bamboo ini boleh berkembang dengan cepat tanpa penggunaan racun perosak iaitu, racun herba atau baja-baja. Kerana ia satu serat tumbuhan, Bamboo adalah biorosot. Daripada pengeluaran ke kemusnahan, Bamboo kain tuala diperbuat daripada mesra alam menganyam Bamboo yang telah jarang sekali sebarang impak pada persekitaran. Material lampin-lampin Wudda’h bamboo adalah ketakberacunan.

Jadi bagaimana boleh Bamboo bersesuaian dengan bayi anda? Fabrik Bamboo adalah setanding dengan tekstur sutera, bersedia menyerap lembapan dan membolehkan udara bergerak dengan baik dan memberi keselesaan pada bayi anda. dengan sifat Antibakteria, serat Bamboo mempunyai unsur-unsur alam untuk membantu melawan pertumbuhan bakteria dalam kain anda lampin-lampin (perasan tak lampin kain biasa bila lama dipakai ia akan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan? Perasan tak tompok-tompok hitam pada insert dan lampin?) . Ujian pernah menunjukkan yang juga selepas 100 pencucian ciri-ciri ini masih ada! Lampin kain Bamboo akan mencapai daya serap penuh selepas 10 pencucian, Bamboo Cloth Diapers juga tidak sama seperti lampin kain yang ada sekarang, ia tidak perlu dibasuh untuk meningkatkan daya serapannya sebelum digunakan, ia boleh digunakan terus kerana kualitinya tetap sama. Tahap daya serapannya akan terus meningkat lebih setelah dicuci selepas kali pertama menggunakannya. Senangkan? Tak payahlah kita nak cuci dulu sebelum guna.

Bamboo juga mengatasi kapas dalam penyerapan lembapan, ia telah terbukti bahawa boleh menyerap 60% lebih daripada kapas bagi piawaian sama. Ia amat sesuai dengan keadaan alam sekarang , serat Bamboo menawarkan lembapan betul-betul luar biasa penyerapannya. Tidak memerlukan extra insert seperti lampin kain biasa, (bukankah itu kos apabila satu insert bersamaan dengan RM10?) . Wudda’h Bamboo Cloth Diapers adalah Satu pilihan besar untuk keluarga bijak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...