photo header2-1.png

Cerita di suatu malam

Semalam, masa tengah duduk-duduk di sofa, bersantai 4 beranak.. kak long baca surat PIBG sekolahnya... kekekeke anak plak yang baca yer, nak menunjukkan betapa malasnya ibunya nak baca. Kak long pun baca satu persatu.. ibu ngan papa dan adik plak sibuk berborak.... tiba-tiba sampai satu statement kat surat tu kak long berhenti membaca..
kak long: papa, papa... kelas boleh berjalan ker papa?
papa: apa?
rupanya isi surat tu "bla..bla..  semasa kelas berjalan.. bla..bla..bla..."
papa: bukan kelas berjalan, tapi masa kelas diadakan...
kak long: oooooo

kekekekekek... saya dan suami saling berpandang... rasa geli hati.. tapi takderlah ketawa terkekekeke depan dia.. cuma en. suami ada cakap... itulah anak2, dia masih belum faham apa2 lagi, dia masih keliru... betullah tu.. anak2 kecil ni masih belum sempurna akal yang diberi Allah...



za: kadang2 atau selalu silap.. anggap kak long dan adik macam orang dewasa... :(

0 comments:

PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.