photo header2-1.png

Homemade sandwich

Yeahhhh arini malas nak makan makanan yang heavy.. sebab dah masuk 2 minggu tak joging sebab kaki ku injured... so makan wajib jaga. nak workout memang dah tak boleh yang heavy, kena buat yang sopan santun jer.... 

jadi petang semalam dah terpikir kat kepala ni nak buat roti, pastu wat sandwich.. kebetulan chiken ham ada kat peti ais, tinggal beli salad, timun dan tomato je...

tada.... inilah bekpes kami 3 beranak pagi ni... adik dan kak long pun bawa bekal yang sama, cuma dorang tak letak sayur yang banyak, kang sesia je kena buang. 


nak resepi rotinya yer... boleh..boleh... resepi ni pun saya try and error dari internet... mana yang ok saya teruskan gunala resepi tu sampai bebila... hehehehehehe ayokkkk...


        BAHAN-BAHANNYA


  1. 300 ML AIR
  2. 2 SUDU BESAR GULA
  3. 2 SUDU KECIL YEAST (MAURIPAN)
  4. 1 SUDU KECIL GARAM
  5. 1 SUDU KECIL BREAD IMPROVER/ SOFTERNER
  6. 2 SUDU BESAR SUSU TEPUNG
  7. 2 SUDU BESAR BUTTER
  8. 300G TEPUNG ROTI
  9. 200G TEPUNG GANDUM



Cara:
Masukkan semua bahan sekali harung dalam Bread Maker.... biarkan dia lakukan kerjanya sampai siap....

0 comments:

PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.