photo header2-1.png

Jalan-jalan cuci mata

sabtu lepas, 08/05/01 kami sekeluarga meneruskan niat untuk jalan-jalan di Bukit Tinggi, Pahang yang dah lama tertunda. dah lama nak pegi, tapi ada saja aral yang tak boleh nak dielakkan. tapi kali ni negad juga nak pegi, sebab tak tahu lepas ni bila lagi boleh pegi. tak banyak sangat gambar yang diambil sebab papa tak bawa camera, so kamera ibu saja yang ada, so belasah jer.

Ni muka baru sampai. dekat 2 jam gak jalan dari nilai, fuh tempuh traffic jam lah plak.

Ni baru nak panjat bukit, jenuh nak tolak troli adik. jom naik, nengok2 perkampungan jepun.

papalah yang jadi mangsa menolak adik yang dah semakin membesar bagai johan

Sampai-sampai atas belasah eskrem dulu kat satu-satunya kedai yang ada kat area ni.

muka kepenatan semua, abis mekap tebal-tebal luntur

"best wooo" adik cakap hehehehe

kak long maintain lagi, belum merengek lagi

sempat duduk kat umah orang jepun


Amik gambar kat luar jer, mahal nak mampos spa nyer.. tak mampu aku hehehehehe



ni masa dah nak turun. bila turun laju jer, jenuh tekan break.

inilah Colmar Tropicale hotel.

Ada angsa besar

Colmar Tropicale, cantik kan... suker.

Macam kat perancis, tak dapat jejalan g perancis, g tempat yang seakan-akan pun jadiklah. tapi kalau g sekejap-sekejap oklah, tempatnya menarik, bila petanga da aktiviti yang dibuat. cuma tempat makan terhad. pastu jangan was-was, kalau ada rasa syak, baik tak payah makan hehehehehe.


Rasa macam bam bam plak ibu hehehehehe.. baju ni kot buat kita nampak besar kan hehehehehehe

Anak-anak seronok nampak, ibu dan papa pun sonok tapi pening kepala lapas ni nak lepak mana plak, sebab dah petang sangat dah. nak balik nilai dah malas huhuhu



sebelum turun dari Bukit tInggi, singgah g nengok rabbit plak. kak long suka sangat, adik plak takut, langsung tanak amik gambar.

nengok, betulkan? adik takut....

Bila main playground adik suke plak
kami turun dari Bukit Tinggi dalam jam 6 petang... cari petrol pam, terus ke kuantan, sebab tanak tido kat Bukit tinggi punya pasal.. tu yang cari hotel kat Kuantan, lagipun tak pernah sampai Kuantan tu yang jelajah tu. hehehehehehehe.. nanti aku uploadkan gambar lagi yer...

PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.