photo header2-1.png

Pantai Timur Lagi

Sambung dari cerita semalam. gara-gara nak cari tempat tido semalam masa turun dari Bukit Tinggi, kami empat beranak pun terus terlajak sampai Kuantan. so bermalamlah di Kuantan. Langsung ke Kuantan, esoknya kami terus ke Cherating dan Kemaman. Apa tujuannya? apa erk....
Malam bila sampai Kuantan, n dah Chek in hotel. g cari makan dulu.

Kak long dah keletihan sangat seharian berjalan, Nilai - Bukit Tinggi - Kuantan. Esoknya kami pun terus gerak ke Cherating, cari chalet kemudian sambung jalan plak. Cherating - Kemaman.

Dalam perjalanan nak ke Kemaman, singgah dulu beli kopok leko, wat kudap kudapan sementara nak makan tengahari kat Kemaman.

Lunch hour.. papa makan nasi sedap wooo, makan kat mana?

Makan kat Kuala Kemaman, kat kedai "Aziz Satar". makanan kampungnya boleh tahan. tapi ibu tak makan pun nasi, cuma papa, adik n kak long je makan nasi.

Nengok adik makan, abis sepah

Nilah kedainya. kalau sampai Kuala Kemaman, jangan lupa singgah, ada yang special kat sini, patutpun ramai nar orang yang datang

Inilah yang specialnya. aku makan ni berpinggan-pinggan... sedap woo.. puas banget

Ni yang makan di sini jer, belum campur yang dibungkus bawa balik tu


Bila dah kekenyangan

Lepas balik makan, semua balik chalet, tido jap. bila petang sambung aktiviti lain plak....

Mandi....... memula ingat tanak mandi. tapi geram plak nengok laut tu hehehehe
Nengoklah 3 beranak tu


Nilah gambar terakhir yang dapat diambil sepanjang di Pantai Timur sebelum kemera kena serang ombak hahahahahahahaha..... kena tukar kamra yang lagi canggih nih.

apa-apapun semua dah selamat sampai balik umah esok harinya. biarpun kepenatan, tapi sonok. alhamdulillah, sampai gak aku ke cherating dan tak kempunanlah nak makan satar, ketupat palas goreng, kopok lekor dan bla bla bla....

Nota hati ibu: sonok bila dapat jejalan, cuci kepala, cuci minda, cuci segalanya... bila anak0anak sonok hatipun tak serabut. lepasn nak ke mana plak? KK - TAWAU............
PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.