photo header2-1.png

Sakitnya bersalin

Badan manusia hanya mampu menahan sehingga 45 del (unit) kesakitan. Tetapi semasa melahirkan bayi, seorang ibu merasai sehingga 57 del (unit) kesakitan. Ini sama dengan mematahkan 20 tulang secara serentak. Sekarang bolehkah anda bayangkan, kesakitan & kasih sayang seorang ibu?


adeh.... sakitnya bersalin... tapi itupun masih ramai yang tak tahu erti menhargai.... kalaulah dipindahkan kesakitan itu kepada sang lelaki... sanggupkah mereka menanggung.... dan ramai juga anak-anak yang tak tahu menghargai ibu... sanggupkah dipindahkan kesakitan itu untuk dirasai oleh sang anak? kalau anak perempuan mungkin yer... sebab dia akan rasa kesakitan tu kalau bersalin.. tapi anak lelaki? Allah maha kaya... sebab itu setiap ganjaran akan diberikan cukup masa dan ketika....za: masih rasa sakit bersalin hingga kini... luka bersalin masih berkesan... lauka di hati?? hanya Allah yang mampu mengubatnya.

2 comments:

Munnafendy said...

aduhai...ngeri la plak...=(

za reesya said...

memang ngeri kan?

PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.