photo header2-1.png

Kereta besar dari china

 
3 hari berkursus di Pulau Langlawi... hahaha... banyak pengalamannya... enjoy..tapi letih. Hari ke dua di Langkawi aktiviti kami adalah explorace..ala, lebih kurang gitulah.. kami diberi destinasi2 tertentu dan buat tugas yang diberikan.
Untuk aktiviti ini kami dibekalkan sebuah kereta... memandangkan kerwta pertama kami rosak, maka kami diberi ganti dengan sbuah kereta besar... wallah, belum pernah saya drive kereta besar sebelum ini.. tawakkal jer... nak di jadikan cerita, hari terakhir di Langkawi, saya menjadi driver lagi untuk ke jeti... ceh.. bapak punya comfident...
Enjin dah start.. smua da ok.. hand break dah lepas, gear da masuk.. tapi napa kereta masih tak boleh jalan walau minyak dah pijak.. adoi.. rosak lagi ke, semua barang dah masuk dalam kete tinggal nak angkut masuk feri je... saya da panik..
Aik.. kurasa lain.plal, semalam masa drive kete ni, masa tarik handbreak keras bukan main, tapi kali ni lembut plak.. ku tarik dan lepas lagi... yerlah.. lembut... adoi.. handbreak patah plak dalam hati....
Sekali kupandang... lain.plak yang kutarik, bukan handbreak da.... botol air da... patutpun kete tak jalan.... adehhh...

Inilah keretanya


za: berdebar-debar

0 comments:

PENAFIAN: Pembacaan dan penerimaan pembaca tentang isi kandungan blog ini adalah atas tanggungjawab pembaca sendiri. Blogger tidak bertanggungjawab untuk apa jua masalah yang timbul. Alizareesya Punya Cerita
.