Hahahaha... Patutlah... sebab IQ rendah rupanya...

2:54:00 PM Aliza Reesya 0 Comments



za: patutlah, budus rupanya sebab tu akal pendek

0 comments:

CONTEST Creativity Make Money - Come Joint Us

11:05:00 AM Aliza Reesya 0 Comments

Assalamualaikum dan selamat pagiiii......
Mood saya pagi ni asalnya berbunga-bunga... tapi tetiba saya sentap gara-gara terbaca satu status di FB yang membengangkan hihihi.... takpelah, kita abaikan perasaan itu. Sebenarnya entry ni saya nak buat semalam, tapi saya tak sempat sebab saya sibuk sangat semalam dengan bermacam-macam urusan. Jadi saya sambung hari ni.
Sempena naiknya signboard "The Creative Plaza" , saya dan Aliza Tshirt Printing nak bagi hadiah kat semua pengunjung blog saya. Tak susah caranya nak dapatkan hadiah... senang jew.... ikut jer syarat-syarat dan cecaranya. ok... sila scroll ke bawah yer... baca, hayati dan fahami bebetul kalau nak hadiah.

  •   Create/ design/ lakar  gambar yang korang rasa menarik untuk diprint kat baju yang akan jadik hadiah korang nanti.  contoh2 design bleh tengok sini sebagai inspirasi...






  • Bila dah buat semua di atas... bolehla postkan kat wall "Aliza Tshirt Printing" dan komen kat blog Alizareesya design yang telah anda create atas nama "Aliza Tshirt Printing - Creativity Make Money". 
  • Jangan Lupa letak nama, email dan ID FB untuk dihubungi.
  • Tarikh Tutup Penyertaan : 29 FEBRUARI 2012
  • Mudah kan? so marilah Joint... senang jer.....


    Hadiah Kepada Pemenang:-
    1. Sehelai baju yang diprint dgn design yang terpilih
    2. Mendapat diskaun untuk tambahan 2 helai baju.
    3. Mendapat Kupon Diskaun "Aliza Tshirt Printing"  




    za: Suka bagi hadiah

    0 comments:

    Kereta besar dari china

    8:54:00 PM Aliza Reesya 0 Comments

     
    3 hari berkursus di Pulau Langlawi... hahaha... banyak pengalamannya... enjoy..tapi letih. Hari ke dua di Langkawi aktiviti kami adalah explorace..ala, lebih kurang gitulah.. kami diberi destinasi2 tertentu dan buat tugas yang diberikan.
    Untuk aktiviti ini kami dibekalkan sebuah kereta... memandangkan kerwta pertama kami rosak, maka kami diberi ganti dengan sbuah kereta besar... wallah, belum pernah saya drive kereta besar sebelum ini.. tawakkal jer... nak di jadikan cerita, hari terakhir di Langkawi, saya menjadi driver lagi untuk ke jeti... ceh.. bapak punya comfident...
    Enjin dah start.. smua da ok.. hand break dah lepas, gear da masuk.. tapi napa kereta masih tak boleh jalan walau minyak dah pijak.. adoi.. rosak lagi ke, semua barang dah masuk dalam kete tinggal nak angkut masuk feri je... saya da panik..
    Aik.. kurasa lain.plal, semalam masa drive kete ni, masa tarik handbreak keras bukan main, tapi kali ni lembut plak.. ku tarik dan lepas lagi... yerlah.. lembut... adoi.. handbreak patah plak dalam hati....
    Sekali kupandang... lain.plak yang kutarik, bukan handbreak da.... botol air da... patutpun kete tak jalan.... adehhh...

    Inilah keretanya


    za: berdebar-debar

    0 comments:

    Pulau Langkawi

    10:24:00 AM Aliza Reesya 0 Comments

    Harini hari kedua di pulau lagenda ni... enjoy memang enjoy... cuma saya di hari pertama saya telah diserang athma....

    Za: saya mula rindukan suami dan dua orang sikecil saya yang pot pet pot pet itu di saat saya mula naik bas tinggalkan dorang


    0 comments:

    The Creative Plaza

    9:05:00 AM Aliza Reesya 3 Comments

    ALHAMDULILLAH.......
    The Creative Plaza, wah... memang creative... Gabungan Tiga bidang yang bakal menjadi sebutan dan bualan satu masa nanti.. Insyaallah. 3 Bidang yang saya maksudkan adalah Printing, Photografi, dan IT... kalau difikirkan.. semuanya adalah seni.

    Printing, diletakkan di bawah Aliza Tshirt Printing, Photografi diletakkan di bawah lensofobia.asia dan IT diletakkan di bawah badrulcs. memang gah... se gah Signboard yang bapak punya besar tersergam di

    Jalan 3/69,
    Seksyen 3, Bandar Baru Bangi,
    43650, Selangor, Malaysia.

    Besarkan Signboard... Alhamdulillah

    Semua ahli bekerjasama dalam merealisasikan
    The Creative Plaza, sehingga jam 7pagi

    Signboard yang antara terbesar di sini

    Aliza Tshirt Printing, menerima
    tempahan Printing baju, baju korporat,
    cenderahati dan macam2 lagi.


    Sebenarnya The Creative Plaza asalnya saya anggap hanya imaginasi mereka... saya tak boleh bayangkan apa yang sedang mereka plan... dari hari kehari saya melihat progressnya... hinggalah bila banner siap.. masih saya tak boleh bayangkan... bila signboard dah naik.. saya rasa tak sabar untuk melihat... wahhh.... ini rupanya yang en. suami saya maksudkan dengan The Creative Plaza... memang mantop... dan untuk makluman, Aliza Tshirt Printing adalah antara kedai mencetak baju yang harganya resonable...jadi tak hairan kalau ramai orang luar sana yang mencadangkan Aliza Tshirt Printung kepada teman mereka sekiranya berhajat untuk mencetak baju.

    semoga impian dan matlamat ketiga-tiga gabungan ini tercapai dan diberkati oleh Allah...





    za: Rezeki datang dari Allah.. sekiranya kita alpa...maka lenyaplah segalanya..
    Aliza Tshirt Printing langsung tiada kena mengena dengan WUDDAH

    3 comments:

    May Be... We were supposed to Meet

    8:00:00 AM Aliza Reesya 0 Comments


    0 comments:

    SEORANG SUAMI BERNAMA MUHAMMAD S.A.W

    11:26:00 AM Aliza Reesya 0 Comments

    Pagi tadi saya buka email.. terbaca satu email yang begitu menarik perhatian saya... selepas membaca email yang dihantar dari sebuah blog gentarasa saya terpanggil untuk share... marilah kita sesama ambil iktibar dari entry kawan kita ini.

    Jika ingin membina dunia yang lebih aman, kembalilah ke rumah masing-masing dan sayangi keluarga kita. Insya-Allah, apabila keluarga telah aman, masyarakat akan aman. Apabila masyarakat aman, negeri dan seterusnya negara akan aman. Dan apabila negara-negara telah aman, seluruh dunia akan aman. Oleh itu, apabila dunia semakin bergolak pada saat ini, percayalah itu semua berpunca daripada pergolakan rumah tangga. Ribut dalam cawan rumah tangga boleh mencetuskan badai di seantero dunia.

    Perkara yang pertama dan utama dalam hidup seorang lelaki bernama suami adalah keluarga. Tidak ada gunanya dia berjaya di peringkat yang tinggi dan dalam bidang apa sahaja… sekiranya rumah tangganya sendiri berantakan. Justeru, Allah telah awal-awal lagi mengingatkan melalui firmanNya yang bermaksu, selamatkanlah dirimu dan keluargamu daripada api neraka!

    Setiap lelaki pasti ditanya tentang kepimpinanya. Dan kepimpinan yang pertama akan dipersoalkan di Hari Akhirat nanti, bukan kepimpinan masyarakat, organisasi, jabatan, kabinet atau negaranya… tetapi kepimpinan dalam keluarganya. Seorang wanita mudah masuk ke dalam syurga walaupun tanpa suami bersamanya, tetapi seorang lelaki sangat sukar masuk ke syurga tanpa isterinya. Seorang suami hanya layak ke syurga apabila semua yang berkaitan isteri dan anggota keluarganya sudah dipersoalkan.

    Oleh kerana itu tertib dalam usaha membina kehidupan yang baik dimulakan dengan membaiki diri, kemudian membaiki rumah tangga dan seterusnya pancarkanlah sinar dalam rumah tangga itu ke tengah masyarakat. Bukankah sinar Islam itu pun bermula dari rumah Rasulullah saw? Nur wahyu dari gua Hira’ terpancar ke dalam diri Rasulullah, kemudian menyinari jiwa Khadijah dan kemudian dari situlah… bermulanya cahaya Islam ke dalam masyarakat Arab di Makkah, seterusnya merebak ke Madinah dan akhirnya tersebar ke seluruh semesta.

    Justeru, sebelum kita mencari pengiktirafan sebagai pengurus, pengarah, CEO, menteri, perdana menteri, Presiden, raja dan sultan yang berjaya, carilah dahulu pengiktirafan dari dalam rumah tangga sendiri. Jadilah suami yang berjaya. Tegasnya, kita belum benar-benar diiktiraf sebagai seorang yang baik sekiranya belum menjadi suami yang baik. Sekiranya kita bertanya siapakah orang yang paling baik? Dengarlah jawapan dari Rasulullah saw ini: ”Orang yang paling baik diantara kamu adalah orang yang paling baik terhadap keluarganya. Dan aku adalah orang yang paling baik diantara kamu terhadap keluargaku.”

    Mari sejenak kita layangkan fikiran dan terbangkan rasa menjelajah rumah tangga Rasulullah. Kita saksikan bagaimana manusia agung ini berjuang dalam gelanggang yang paling kecil tetapi sangat besar pengaruhnya kepada pembinaan ummah. Ya, bagaimana sikap, cakap dan diam baginda sebagai seorang suami. Semoga kita tidak hanya mengumpul riwayat dan hikayat, tetapi benar-benar menghayati makna sirah yang tersurat dan tersirat.

    Adakalanya baginda pulang ke rumah lewat malam malah menjelang dinihari. Kerja dakwah dan memimpn masyarakat acapkali menyebabkan baginda berenggang dengan isteri. Sejarah menceritakan bagaimana baginda tidak akan mengetuk pintu rumah untuk mengejutkan isteri yang sedang nyenyak tidur. Bahkan dibentangkannya sahaja kain ridaknya lalu dijadikan lapik untuk baginda tidur di muka pintu.

    Apabila baginda bertanya kepada isterinya apakah pada hari itu ada makanan untuk dimasak dan apabila isterinya menjawab tidak ada… baginda akan tersenyum lalu memutuskan pada hari itu baginda akan berpuasa. Tenang dan indah sekali. Pada hari ada rezki untuk dimakan, baginda syukur. Apabila tidak ada, baginda sabar.

    Sejarah menceritakan juga bagaimana baginda sendiri menjahit bajunya yang koyak dan menampal kasutnya yang bocor. Walaupun dia insan yang paling agung dan mulia, tetapi sentiasa sedia turun ke bawah membuat kerja-kerja yang dianggap remeh dan kecil oleh lelaki-lelaki lain yang kononnya lebih hebat dan unggul. Mereka terlupa bahawa pemimpin yang hebat ialah mereka yang rela membuat kerja-kerja kecil tetapi dengan jiwa yang besar. Dan Rasulullah telah membuktikan hakikat itu!

    Bayangkan baginda yang sering menangis, bimbang dan takut akan nasib umatnya di akhirat tetapi masih punya masa untuk bergurau senda dengan isteri-isterinya. Bukan sekali baginda berlumba lari dengan iserinya hinggakan Aisyah berkata, “adakalanya baginda menang, adakalanya aku menang.” Sikap baginda yang romantik itu merupakan sesuatu yang masih sangat baru di kalangan umat Arab, kerana baru beberapa tahun sebelumnya wanita dianggap warga kelas dua sehingga bayi perempuan pun biasa ditanam hidup-hidup.

    Sikap ‘gentleman’ dan romantik baginda bukan sahaja pada Aisyah yang jelita tetapi juga pada Saudah, seorang janda yang telah dinikahi oleh baginda ketika telah berusia. Oleh kerana Saudah telah tua dan kurang berdaya dan badannya yang besar, baginda sering melipatkan lututnya untuk dipijak oleh Saudah apabila isterinya hendak menaiki unta. Sebagai perbandingan, ramai daripada para suami kini yang membuka pintu kereta untuk isterinya?

    Sekiranya terbayang juga kebimbangan pada raut wajahnya ketika masuk ke rumah isterinya, baginda akan menjawab jika isterinya bertanya kenapa? Ketika peristiwa perjanjian Hudaibiyah dimetrai dan para saabat begitu sedih sehinggakan tidak sedar akan perintah Rasulullah supaya bercukur dan menyembelih binatang, Ummu Salamah mendengar kebimbangan baginda itu lalu mencadangkan agar Rasulullah saw dahulu yang bercukur dan menyembelih korban…

    Mata baginda bersinar atas cadangan dan pandangan isterinya lantas keluar semula lalu bercukur dan menyembelih kambing tanpa berkata sepatah pun kepada sahabat-sahabatnya. Baginda ‘bercakap’ dengan sikap seperti yang dicadangkan oleh Ummu Salamah. Dan melihat perbuatan baginda itu, para sahabat tersentak, tersedar lalu turut bercukur dan menyembelih binatang.

    Bayangkan betapa besarnya jiwa baginda tetapi masih sudi mendengar cadangan daripada para isterinya. Jika benar dan betul, baginda akan menerimanya tanpa rasa malu dan ego. Tetapi jika batil dan salah, baginda tidak akan mengalah atau berundur walaupun selangkah.

    Pernah baginda dihadiahkan seekor kambing untuk dimakan bersama keluarga. Baginda meminta Aisyah agar memberikan daging-daging kambing kepada orang yang lebih memerlukan. Aisyah dengan segera menunaikan perintah baginda… cuma ditinggalkan sedikit yakni bahagian kaki untuk Rasulullah saw. Ya, Rasulullullah gemar memakan kambing terutama bahagian kakinya dan itulah yang dititip oleh Aisyah untuk suaminya tersayang.

    Apabila tiba waktu makan, Rasulullah bertanya apakah daging-daging kambing itu telah diberikan kepada fakir miskin? Lantas Aisyah menjawab sudah kecuali bahagian kaki yang dimasak untuk baginda. Baginda tersenyum gembira, namun masih sempat mengingatkan isterinya dengan kenyataan yang penuh tarbiah dan hikmah, bahawa semua bahagian kambing itu menjadi hak mereka di akhirat kecuali bahagian kaki itu!

    Di rumah baginda sentiasa tersenyum, ceria dan menolong kerja-kerja rumah. Hanya apabila azan bergema baginda akan berhenti dan serta merta menuju masjid seolah-olah tidak mengenal isterinya lagi. Jangan terkejut jika diberitakan adakalanya baginda akan mandi bersama dengan isterinya dan menceduk air dari bekas yang sama. Bukan berlakon-lakon, jauh sekali mengada-mengada, tetapi itulah realiti peribadi Rasulullah, insan paling kasih, paling sayang, yang segala perbuatannya lahir dari hati nurani yang paling murni. Sifat romantiknya lahir dari hati.

    Banyak kali baginda mengingatkan, agar suami berlaku baik kepada wanita dan digalakkan bergurau senda dan bermain-main dengan isteri. Baginda bersabda:” bermain-main itu boleh dalam tiga hal. Ketika melatih kudamu, memanah dan bercanda dengan isterimu.” Biasa baginda mencium isterinya, ketika hendak berpergian jauh ataupun dekat, lama atau sekejap. Ciuman yang bukan hanya apabila nafsu bergolak, tetapi ciuman cinta yang lahir dari hati yang penuh kasih, kasihan dan sayang.

    Baginda adalah suami yang ‘sporting’. Suatu ketika pada suatu Hari Raya, Sayidina Abu Bakar masuk ke rumah Aisyah di mana pada ketika itu ada dua orang perempuan sedang menari dan memukul gendang, sedangkan nabi menutup dirinya dengan baju (tidak melihat), maka Abu Bakar yang melihat keadaaan itu membentak kedua wanita tersebut, lalu Rasulullah menampakkan wajahnya seraya berkata, “hai Abu Bakar, biarkanlah mereka, sekarang adalah Hari Raya.”

    Baginda minum daripada gelas yang sama dengan isterinya. Bahkan baginda mencecahkan bibirnya pada tempat di mana betul-betul bibir isterinya minum. Bahkan pada saat-saat akhir pemergiannya pun baginda meminta Siti Aisyah melembutkan kayu sugi dengan menggigitnya dan kemudian baginda minta disugikan dengan kayu sugi tersebut. Hinggakan kerana itu Aisyah menyatakan air liurnya dan air liur baginda bertemu sehingga saat akhir menuju kewafatannya.

    Apabila baginda berada di bulan Ramadan, sentiasa baginda akan bangun pada waktu dinihari untuk solat dan munajat. Demi kasih sayang terhadap isteri, baginda akan mengejutkan mereka untuk sama-sama memburu kecintaan Allah. Tidak digerakkan isterinya dengan gerakan yang kasar ataupun lengkingan suara yang tinggi, tetapi cuma disentuh dengan penuh kasih sayang dan dibelai dengan kata-kata bujukan.

    Jika kita ingin menjadi suami… contohilah seorang suami yang bergelar Rasulullah – utusan Allah yang membuktikan kepada kita bahawa perkahwinan itu bukan hanya soal hidup bersama tetapi ‘cinta bersama’ buat selama-lamanya.

    Masyhurlah kemudiannya kata-kata “marriage is loving-together, not just living together” namun Nabi Muhammadlah suami yang membuktikan hakikat itu dalam kehidupan berumahtangganya lebih 1400 tahun yang lalu. Teladanilah seorang suami bernama Muhammad s.a.w.

    kredit:gentarasa



    za: terlalu bahagia

    0 comments:

    TIADA TAAT DALAM MAKSIAT..

    9:52:00 AM Aliza Reesya 0 Comments


     

     

     


    0 comments:

    SALE - Cloth Diapers WUDDAH

    1:01:00 PM Aliza Reesya 4 Comments

    Horrayyy... dah hujung tahun..... stock clearance sudah mari.... jom.. mesti korang suka, kali ni saya mewakili ahli keluarga WUDDAH ingin mewarwarkan kepada semua kengkawan.... Promosi sedang berlangsung untuk semua produk Wuddah....


    Lampin Kain Moden.. Beli satu percuma satu... 
    Harga sehelai = RM30


    Bamboo diper Liner = RM5
    (asal RM39.90)


    Viscose Diaper Liner = RM3
    (asal RM27.90)

    Insert Bamboo = RM5 




    za: grab it

    4 comments:

    Adab Membeli-belah..

    10:34:00 AM Aliza Reesya 0 Comments

    Saya baru baca email pagi tadi. wah, ada satu email yang menarik perhatian saya.... Adab Membeli Belah.. jarang saya mendengar adam membeli belah.. selalunya adab makan, adam berjalan, adab itu.. adab ini kekekeke... jadi mari saya share...




     


    za: dulu rajin membeli belah.. sekarang hold dulu...

    0 comments:

    PERCUMA TSHIRT ... TSHIRT PERCUMA

    5:29:00 PM Aliza Reesya 0 Comments

    Jika kami mahu hadiahkan anda tshirt PERCUMA, design apa yg anda mahu kami cetak pd tshirt tersebut? Sila upload gambar design anda di wall kami dengan mesej "TSHIRT PERCUMA"..design yg terpilih akan dicetak pd tshirt dan akan dihantar kp anda sebagai hadiah dari kami.. peserta perlu share link ini di wall anda (http://www.facebook.com/pages/Aliza-Tshirt-Printing/203306616366337?sk=app_106171216118819)


     ~ p/s: setiap design yg terpilih perlu diemail kpd kami dgn saiz drawing min A4.. slmt mencuba :)



    0 comments:

    Po Taters

    9:18:00 AM Aliza Reesya 0 Comments

    saja nak share buat mood hepi sket.... tapi entry kali ni saya nak bagi khas untuk member2 GHMB saya..... semoga dorang senyum hari ni...
    Some people never seem motivated to participate,
    but
    are just content to watch while others do the work.
    They are called "Spec Taters".

    Some people never do anything to help, but are gifted

    at finding fault with the way others do the work.
    They are called "Comment Taters".


    Some people are very bossy and like to tell others what

    to do, but don't want to soil their own hands.

    They are called "Dick Taters".

    Some people are always looking to cause problems by

    asking others to agree with them. It is too hot or
    too cold, too sour or too sweet.
    They ?are called "Agie Taters".

    There are those who say they will help, but somehow

    just never get around to actually doing the promised help.

    They are called "Hezzie Taters".

    Some people can put up a front and pretend to be

    someone they are not.

    They are called "Immy Taters".

    Then there are those who love others and do what they

    say they will. They are always prepared to stop whatever
    they are doing and lend a helping hand.
    They bring real
    sunshine into the lives of others.
    They are called "Sweet
    Po Taters".



    za: hahahahahaha

    0 comments:

    Followers